Detta år började väldigt bra. Så pass bra att det var dags för hela familjen att insjukna en efter en i den mest envisa influensan som jag stött på på flera år.

40 graders feber, hosta, snuva och falsk krupp har cirkulerat. Den har inte varit nådig utan hållt i sig en vecka för alla parter. Minstingen fick sig ett besök på närakuten (att kalla Handens Närakut närakut för oss är en annan femma, men som alla Nynäshamnsbor vet så får vi ingen vård efter kl 17 vardagar och inte alls på helgerna) där hon fick en kruppmedicin utskrivet.

Lagom till att alla, äntligen, blev friska så var det dags för äldsta sonens något försenade 10 års kalas, dock kallas februari även för vabuari så det kom återbud en efter en, men han är trots allt nöjd vilket är huvudsaken.

Jag valde att prova ett nytt recept till tårtan och det blev succé. Tårtan den försvann i ett nafs!



2 kommentarer:

Linda w L2K sa...

Jobbigt med all sjukdom. Hoppas ni får vara friska länge nu.

Dela med dig av receptet på tårtan tack!

Sandy sa...

Ja, nu räcker det! Jag hoppas vi nu har fått vårt detta år.

Chokladfluff; Smält vilken choklad du vill ha, dock ej med kex i, i en kastrull tillsammans med grädde. Det får absolut inte börja koka! Låt det sedan stå i kylskåpet över natten och sedan vispar du det som vanlig grädde. Enkelt och smidigt!