Häromdagen fick jag en broshyr om att vaccinera sig mot A(H1H1) och här i byn startar dom med det from v. 43. Då två av mina barn tillhör riskgruppen och jag själv kommer att arbeta inom vården så kommer vi alla att vaccinera oss. Frågan är bara hur jag ska få Ante att ställa upp på det då han skyr allt som har med sprutor att göra och det är inte bara en spruta som det är frågan om utan två vid två olika tillfällen. Några tips på hur man ska gå tillväga uppskattas verkligen...

3 kommentarer:

Madde sa...

kanske du kan vaccinera er samtidigt så kan du ta sprutan först så han får se att det inte är någon fara, sen får han ta den tex :-)

Sjabbig men chic sa...

Embla, embla, embla! Eller heter det Emla. Sktisamma, jag kallade det för trollsalva när mina barn var liten och hela kvarterets ungar brukade stå på kö för att få ta del av Grys och Fabbes mammas trollsalva. Hur effektivt som helst. Men man måste bygga upp en rejäl magi och story kring den först. Helst i flera dagar!

Kram Lisa

Anonym sa...

Ärlighet, säg varför han ska ta sprutan, vad den är bra för, han hade ju hört om sjukdomen, berätta att det han hört är sant, man kan dö men att det finns medicin.

Sen att göra det tillsammans är ju alltid bra om man nu som förälder inte har problme med att ta sprutor.

Å Embla är ju super å det har han väl provat förrut, finns ju embla plåster på apoteket. Fast just med embla tycker jag ändå det är svårt, det är ju rädslan innan å emblan tar ju inte bort tanken på att det kan göra ont. Han måste ju då lita på ett plåster.

Kram Alexandra